Wanneer plan je een Newborn Fotoshoot

Newborn Fotoshoot
Pure Newborn Fotoshoot
22/03/2021
Cakesmash Fotoshoot
Cake Smash Fotoshoot
28/03/2021
 

Wanneer plan je een Newborn Fotoshoot

 
 
Ik maak het nog veel te vaak mee, dat stellen die in verwachting zijn vragen "hoeveel weken na de geboorte vind een newbornshoot plaats'?

Veel ouders die een kindje verwachten hebben geen idee wanneer ze een newbornshoot moeten reserveren en vragen zich af wanneer ze de newborn fotoshoot moeten plannen. De timing voor een newborn fotosessie is enorm belangrijk. Dit omdat je baby al heel snel verandert, minder slaapt en minder flexibel wordt. Een newborn fotoshoot na een paar weken is dus meestal geen succes. Maar wat is nu dan wel het beste moment? Weet jij wat het beste moment is?
 
 

Wanneer een newborn fotoshoot

Ik adviseer om een newbornsessie te laten plaatsvinden in de eerste 2 weken na de geboorte uitgaande van een zwangerschap van 40 weken. In deze periode slaapt je kleintje nog geen veel en kun je deze poseren zoals deze in de buik zat zodat je die typische foto's krijgt waarbij je kleintje heerlijk opgekruld ligt.

Het meest ideaal is tussen de 6e en 12e dag. Dan ben je al een beetje aan elkaar gewend en is het minder spannend om de deur uit te gaan. Ook zijn baby'tjes de eerste dagen soms nog wat geel en zo heb jij ook de kans om uit te rusten van de bevalling en een beetje bij te slapen.
 
 

Reserveren van een Newborn Fotoshoot

Een newborn shoot tevoren plannen is lastig. Je weet immers niet wanneer je kleintje geboren wordt. Maa wat je wel weet is de uitgerekende datum! Dat is het moment dat je baby 'af' is volgens de natuur. En dit is ook het moment dat ik als fotograaf de datum in mijn agenda noteer. Twee weken voor en twee weken na deze datum houd ik een plekje voor je vrij om de shoot in te plannen zodra jullie daar aan toe zijn.

Een succesvolle newbornfotograaf staat vaak al weken tevoren volgeboekt. Het zou ontzettend jammer zijn als je zorgvuldig een fotograaf hebt gekozen om zijn/haar stijl en mogelijkheden en er dan geen ruimte is de reservering aan te nemen. Doordat een geboorte makkelijk eerder of later dan de uitgerekende datum kan zijn is een beperkt aantal newborn reserveringen per maand mogelijk. Het reserveren van een newbornshoot doe je daarom het allerliefste al tijdens je zwangerschap zo rond 30 weken. Op deze manier ben je verzekerd van een plekje zodat de kleine daadwerkelijk geboren wordt.
 
 

Plannen van een Newborn Fotoshoot

Zoals gezegd plan je een newbornshoot het liefste in de eerste twee weken. Is je kindje te vroeg geboren heb je iets meer dagen speling en is je kindje later geboren gaan we toch uit van de uitgerekende datum. Word je kindje pas 7 tot 14 dagen na de uitgerekende datum geboren en plan je de newbornshoot pas na twee weken is je kindje dus al bijna 4 weken oud en zul je zien dat deze al heel veel wakker is en zich minder makkelijk laat poseren.

Als fotograaf heb ik jullie reservering in mijn agenda genoteerd en verwacht ik z.s.m. na de bevalling een berichtje zodat ik weet hoe moeder & kind het maken. Dit is ook het moment dat ik kan inschatten wanneer de sessie ingepland kan worden. Uiteraard plannen we de definitieve datum in overleg en is deze altijd afhankelijk van hoe jullie je beide voelen. Omdat er in 4 weken tijd ruimte wordt vrijgehouden om je sessie in te plannen is het dus heel belangrijk dat je dit z.s.m. doorgeeft of laat doorgeven.
 
 
 
 
 
 

Wil jij meer informatie over een newbornsessie, over een workshop newborn fotografie, zwangerschapsshoot of gezinssessie? Ook is het natuurlijk mogelijk om te bellen 085 201 1985 of mailen
Om teleurstellingen te voorkomen adviseer ik om je plekje voor een newbornsessie al tijdens je zwangerschap te reserveren.

Heb jij nog vragen? Vul het contactformulier in. Wil je meer foto’s zien klik dan hier.

Heb je al een kleintje? Kijk dan ook eens op www.cakesmashen.com voor een magische 1ste verjaardag.