5 tips voor een succesvolle zwangerschapsshoot in de studio

Cakesmash met besnijdeniskleding
Cakesmash met besnijdeniskleding voor 1ste verjaardag
10/01/2021
Newborn shoot Rotterdam
Newbornsessie met grote zus
29/01/2021
tips voor een succesvolle new
 

5 tips voor een succesvolle Zwangerschapsshoot

 
 
Een zwangerschap is een enorm bijzonder moment in het leven van een vrouw. Er groeit immers een mensje dat ontstaan is uit liefde van twee mensen. Ik vind dan ook dat alle moeders to be hun zwangerschap moeten laten vastleggen. Niet alleen voor jezelf, maar misschien nog wel meer voor je kindje die het straks heel bijzonder vindt om te zien hoe het eruit zag.

Het is voor mij als zwangerschapsfotograaf een eer om zwangerschappen vast te mogen leggen. Er is iets magisch aan een aanstaande moeder, een bepaalde gloed, ze stralen. Te weten dat er een mensje groeit dat straks geboren wordt blijft toch een van de magische gebeurtenissen van de natuur.

In mijn studio beschik ik over een ruimte collectie zwangerschapsjurken in verschillende stijlen die tijdens de shoot gebruikt kunnen worden.
Tijdens een zwangerschapsfotoshoot beweeg je je in houdingen diepe normaal misschien niet maakt en daarom vermoeiend kunnen zijn. Daarom deel ik graag een paar tips wat je allemaal moet weten voor een succesvolle zwangerschapsfotoshoot in de studio!

 
 

Tip 1 | Wanneer……


Een zwangerschapssessie kan het beste gepland worden in week 32 tot week 36 van je zwangerschap. Ideaal is rond week 34.
In deze periode van je zwangerschap heb je een mooie ronde buik en voel je je meestal nog energiek en comfortabel.

Om zeker te zijn van een plekje adviseer ik je rond de 20e week van je zwangerschap te reserveren. Ben je in verwachting van een meerling adviseer ik om de sessie te plannen rond de 25e-30ste week van je zwangerschap.
 
 

Tip 2 | Water


Drink voldoende water! Drinken is echt erg belangrijk. Een stralende huid voor een foto is echt key! Drink niet alleen gedurende de dag van de shoot voldoende water, maar ook in de weken ervoor. Het is goed voor je kindje en je e huid ziet er gezonder en stralender uit.Hou je niet van water, wissel dan af met thee.
 
 

Tip 3 | Neem rustZorg voor voldoende slaap. Makkelijker gezegd misschien dan gedaan haha, maar het laatste wat je wilt zijn donkere kringen onder je ogen. Om nog maar niet te spreken van het gevoel dat je niet vooruit te branden bent. Als je voldoende hebt geslapen voel je je beter, energieker en fitter.

Probeer je voeten 1.5 tot 2 uur voor de sessie nog wat rust te gunnen. Een perfect moment voor je make-up en haar.
 
 

Tip 4 | Wat neem je mee?IN de studio hangt een ruime collectie met de allermooiste zwangerschapsjurken en accessoires die je tijdens de sessie kunt gebruiken. Afhankelijk van de stijl die je mooi vindt voor je fotoshoot en de jurken die je mooi vindt adviseer ik in ieder geval om de volgende dingen mee te nemen

* Nude BH (strapless en met bandjes)

* Nude slip of seamless broekje (gewoon van de Hema voldoet)

* Lingerie die matcht met de stijl van je kleding. Hou je van zwart kant of juist romantisch

* Mooie schoenen / hoge hakken (staan mooi onder lange jurken) 
 

Tip 5 | Verzorg jezelf


Tijdens een zwangerschapsfotosessie worden je handen en meestal ook voeten in beeld gebracht. Mooi verzorgde nagels zijn een must voor een fotoshoot. Ga naar de nagelstyliste en neem een manicure en pedicure. Laat je nagels mooi verzorgen en desgewenst lakken in een neutrale of oude kleur (dat past overal bij) Breng een bezoek aan je schoonheid specialiste voor een heerlijke behandeling. Wil je nog naar de kapper gaan en je haar laten knippen? Een week voor de shoot is prima, maar niet één dag voor de shoot. Dan valt je haar meestal net even anders dan je gewend bent.
 
 
Dit waren mijn 5 tips voor een succesvolle zwangerschapsfotosessie. Hopelijk mag ik je in de toekomst verwelkomen.
Wil jij meer informatie over een newbornsessie, zwangerschapsshoot of gezinssessie? Ook is het natuurlijk mogelijk om te bellen 085 201 1985 of mailen


Heb jij nog vragen? Vul het contactformulier in. Wil je meer foto’s zien klik dan hier.