De mooiste DIY Zwangerschapsfoto’s

sittersessie babysessie 6 maanden zelf zitten
Sittersessie bij Photography with Love in Rotterdam
23/03/2020
sabrina serraarens het gezicht achter photography with love
Fotoshoot & Corona
06/04/2020
zelf zwangerschapsfoto's maken

Maak de mooiste diy zwangerschapsfotos! Ben je zwanger en is je zwangerschapssessie geannuleerd wegens alle maatregelen om Corona in te dammen, maar wil je toch mooie foto’s van dit bijzondere moment in je leven. Maak de mooiste diy zwangerschapsfoto’s zelf, met je partner of een vriendin. In deze blog deel ik alles om zelf foto’s te maken zodat je toch een mooie herinnering hebt aan dit bijzondere moment uit je leven.

zwangerschapsfoto photography with love Sabrina Serraarens

maak-de-mooiste-diy-zwangerschapsfotos

Als fotograaf heb ik al op verschillende plekken en onder verschillende omstandigheden zwangerschappen gefotografeerd. Op het strand, bij klanten thuis, in de studio, in het bos. Wat is belangrijk voor een mooie zwangerschapsfoto, het allerbelangrijkste is licht en daarnaast natuurlijk de juiste pose. Natuurlijk helpt het als je ook een leuk outfit hebt, maar dit is zeker niet noodzakelijk. Als je niet de mogelijkheid hebt om nog iets te kopen of lenen heb je hier een aantal ideeen die je kunt gebruiken en over het algemeen gewoon in je kast liggen.

maak de mooiste diy zwangerschapsfoto's
maak de mooiste diy zwangerschapsfoto's
maak de mooiste diy zwangerschapsfoto's
maak de mooiste diy zwangerschapsfoto's
zwangerschapsfoto's thuis maken

Outfits maak-de-mooiste-diy-zwangerschapsfotos

 • Lingerie
 • Heren Overhemd
 • Blouse
 • Negligé
 • Wijde sweater
 • Strak t shirtje
 • Tank top
 • Mooie sjaal of omslagdoek

Eigenlijk is alles waarmee je je mooie buik kunt accentueren geschikt, zelfs alleen een mooi setje lingerie.

Wat heb je verder nodig? Goed licht, dus ga op zoek naar de meest lichte kamer in huis. Wanneer ik shoots op locatie doe ga ik vaak, nog voordat ik mijn spullen heb uitgepakt op zoek. Loop door je huis, misschien is de keuken wel het meest geschikt, of de badkamer, de kinderkamer, iedere ruimte waar je mooi licht vindt is geschikt. Misschien wel je slaapkamer waar het ochtendlicht mooi naar binnen schijnt….

maak de mooiste diy zwangerschapsfoto's

De juiste pose

Natuurlijk zijn er ook een aantal foefjes die ervoor zorgen dat je er nog mooier uitziet dan je al doet. Hier deel ik een paar tips.

 • Allereerst, zorg dat je je fit voelt, ontbijt of lunch normaal en drink veel water. Hou er rekening mee dat je niet te lang blijft staan.
 • Smeer je lichaam lekker in met bodylotion zodat je huid er mooi verzorgd uitziet. Verwen jezelf met een thuismanicure en thuispedicure, neutrale nagellak past overal bij. Verwijder in ieder geval altijd afgebladderde nagellak. Denk ook aan je make-up, mascara zorgt ervoor dat je ogen sprekender worden. Een lipglosje zorgt ervoor dat je lippen mooi vol en glanzend zijn. (eindelijk een goede reden om naar al die make-up tutorials te kijken) 
 • Wanneer je een liggende pose wilt hou er dan rekening mee dat je niet op je buik ligt, maar op je zij of rug. Leg je benen zo neer dat één been altijd iets hoger ligt dan de andere.
 • Je wilt een mooie ronde buik vastleggen, dus schenk veel aandacht aan je houding en vorm van je buik. Maak je rug extra hol en houd je schouders zo laag mogelijk bij liggende of zittende poses. Bij een staande poses is het mooi je schouders iets op te trekken langs je lichaam nar je kin toe.
 • Plaats je handen mooi op je buik met gesloten vingers.
 • Als je een camera hebt, is het altijd mooier om deze te gebruiken. Heb je geen camera, gebruik dan je mobiele telefoon.
 • Maak ontzettend veel foto’s. Denk aan je gezichtexpressie, lach, kijk serieus, kijk naar buiten, naar je buik…

Experimenteer en win een cadeaubon

Heel veel plezier en probeer vooral heel veel uit. Of je nu zelf foto’s maakt of een professional inhuurt- je hebt geen ‘fancy’ outfits nodig voor mooie foto’s dus dat is een groot voordeel. Het enige dat je nodig hebt is een beetje liefde en heel veel licht.

Wil je nog wat inspiratie kijk dan even op het pinterest bord dat ik heb gemaakt. https://pin.it/5UzhRR3

Heb je vragen?

Wil jij meer informatie over een newbornsessie, zwangerschapsshoot of gezinssessie lees dan meer. Ook is het natuurlijk mogelijk om te bellen 085 201 1985 of mailen Om teleurstellingen te voorkomen adviseer ik om je plekje tijdig te reserveren.

Heb jij nog vragen? Vul hier contactformulier in. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie. Wil je meer foto’s zien klik dan  hiervoor meer foto’s.

Heb je al een kleintje? Kijk dan ook eens op www.cakesmashen.com voor een magische 1ste verjaardag.

De zwangerschapsfotograaf, newbornfotograaf, babyfotograaf, cakesmashfotograaf en gezinsfotograaf van regio Rotterdam, Brielle, Rockanje, Capelle aan den IJssel, Berkel en Rodenrijs, Hendrik Ido Ambacht en omstreken.