Hoe Gaat een Newborn Shoot in Rotterdam?

sabrina serraarens photography with love gezinsfotosessie outdoor in het bos
Gezinsfotoshoot in Rotterdam bij Photography with Love
20/04/2020
Photography-with-Love-Sabrina-Serraarens-Nikki-zwangerschapssessie-in het bos
Niets mooier dan oma worden, een newbornfotoshoot bij Photography with Love met 3 generaties.
10/06/2020

Een newborn shoot in Rotterdam bij Photography with Love

Als newbornfotograaf krijg ik heel vaak vragen over hoe een newborn shoot in Rotterdam en omstreken nou precies werkt. Ik krijg dan vragen als; hoe gaat een newborn fotoshoot, hoe oud moet mijn baby zijn? Wat moet ik meenemen naar een newborn shoot? Hoe kan ik mij voorbereiden op een newborn shoot? Of, kan een newbornshoot ook bij mij thuis? Dus ik dacht, laat ik weer eens een blog schrijven over een recente newbornshoot die ik heb gedaan. Dan beantwoord ik hopelijk alle vragen over newborn sessies die jij hebt! Hoe gaat een newborn fotoshoot bij Photography with Love?

Hoe gaat een newborn fotoshoot, hoe oud moet mijn baby zijn?

Meestal geef ik aan dat een baby tussen de 6 en 20 dagen oud moet zijn voor een newborn shoot. Zo krijg je echt het kleine, pasgeboren baby’tje op de foto. Maar, het is niet noodzakelijk. Ook oudere newborns zijn van harte welkom, echter het is niet altijd zeker of die specifieke newbornposes dan nog lukken. Dat maakt een newborn shoot niet minder leuk of mooi, want dit betekend soms dat ze al lekker kunnen lachen naar de camera en dat ze al heel alert zijn. Ook erg mooi om vast te leggen!  Dus als je denkt dat je al te laat bent voor een newborn shoot, stuur mij dan toch even een mailtje sturen want ik kan je vast nog wel helpen! 

Newborn shoot in de studio of bij jou thuis? 

Deze mooie meid kwam samen met haar ouders bij mij in de studio in Brielle nabij Rotterdam. Ik doe soms ook wel newborn shoots thuis, maar dan kan ik natuurlijk maar een selectie aan accessoires meenemen. Zoals ik al zei kwam dit prachtige stel bij mij in Rotterdam in de studio en eigenlijk raad ik dit ook altijd aan! Hier is het daglicht goed, kan ik de warmte goed bepalen voor de baby én hier heb je enorm veel keuzes uit verschillende accessoires, kleertjes en kleurtjes voor de newborn shoot. 

Het kiezen van de perfecte accessoires voor jouw baby 

fotoalbum newborn newbornsessie fotostudio rotterdam

Bij mij in de studio mogen de ouders zelf de accessoires voor de fotosessie uitkiezen. Ik heb hier een hele kast VOL met accessoires! Haarbandjes, strikjes, broekjes, petjes, jurkjes, etc. De ouders kunnen kiezen tussen verschillende kleuren voor de kleding en overige accessoires. Als ouders hoef je zelf niks mee te nemen naar de shoot! Ik heb alles in mijn studio liggen.

Ondertussen ga ik aan de slag met de baby. Ik begin een newbornsessie altijd heel rustig, relaxed en warm. Ook heb ik bijvoorbeeld een verstuiver aan staan met een lavendelgeurtje. Daar worden baby’s lekker doezelig van en de ouders soms ook. Ik heb regelmatig dat de ouders hier geeuwend op de bank zitten. Want tja, dat krijg je in zo’n lekkere warme ruimte met een lavendelgeurtje, rustgevend muziekje en met al die gebroken nachten.  

Aan de slag; hoe gaat een newborn shoot in Rotterdam! 

Meestal staat de eerste setting al klaar, tijdens het reserveren vraag ik naar de voorkeur voor specifieke kleuren en zodra de ouders de accessoires hebben gekozen dan ga ik aan de slag! Hier neem ik echt de tijd voor door steeds te wiegen en rustig te kletsen. Bij newborn shoots merk je dat elke baby weer anders is. Sommige baby’s kun je zo uit de maxi cosy op de posing bag leggen, terwijl andere baby’s een half uur nodig hebben voor ze echt doezelig genoeg zijn. Soms starten we met voeden. Maar dat maakt niet uit, soms moet je gewoon even geduld hebben! 

Cadeaubon

Isabella kreeg haar newbornsessie cadeau van haar ooms, de cadeaubon was al weken eerder, toen alles nog normaal was, gekocht en het was vanwege Corona heel spannend of de fotosessie van dit kleine prinsesje door zou kunnen gaan. Gelukkig wel dus!

Isabella, samen met haar papa en mama kwamen dus naar de studio nabij Rotterdam. Een iniminie poppetje, prachtig verfijnd, met heel veel donkere haartjes. Ik hou ervan!

Haar papa en mama waren heerlijk ontspannen en keken trots toe hoe hun kersverse meisje zich liet poseren.

Grote collectie luxe outfits

Nog leuker vond ik het toen mama vertelde dat ze een voorkeur had voor geel. Ik hou van geel, zeker bij kindjes met een donkere haarbos en heb dan ook verschillende outfits, haarbandjes en mutsjes in deze kleur klaarliggen. In alle kleuren eigenlijk zodat ouders ook op de dag zelf kunnen kiezen welke kleurtjes ze leuk vinden. Verder werd gekozen voor aarde tinten in de accessoires en neutrale kleuren zoals wit, beige en pastelroze.

Isabella liet gelijk al goed merken dat ze lekker eigenwijs een eigen willetje heeft, maar toch konden we gelukkig verschillende poses vastleggen en ook een prachtige galerij gezinsfoto’s maken. Het blijft toch telkens weer heel bijzonder om deze waardevolle momenten voor een gezin vast te mogen leggen. Voor nu, maar vooral ook voor later als tastbare herinnering aan een bijzondere tijd.

De perfecte pose 

Tijdens een newborn shoot schiet ik veel verschillende poses, ik hou van variatie. Soms komen de ouders ook zelf met poses die ze erg mooi vinden. Op mijn Instagram staan nog veel meer leuke voorbeelden van newbornfoto’s en behind the scenes over hoe gaat een newborn fotoshoot.

Wil jij ook zulke foto’s? Boek dan een newborn fotosessie in fotostudio nabij Rotterdam.

Vandaag is het een feestdag, de mama van Isabella is namelijk jarig. Van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat je enorm verwend bent! Als cadeautje van mij krijg je de preview van jullie kleine meisje op je verjaardag cadeau. Ik hoop dat jullie er blij van worden. Wat mij betreft is ze beeldschoon! Dankjewel voor jullie vertrouwen. Jullie zijn een prachtig gezin.Tot gauw bij de presentatie van de foto’s.

Newborn fotoshoot Rotterdam Beste newbornfotograaf
Newborn fotoshoot Rotterdam Beste newbornfotograaf
Pure Newbornshoot studio Rotterdamnewborn newbornsessie fotostudio rotterdam
Styled newbornsessie studio Rotterdam
hoe gaat een newborn fotoshoot bij de beste newbornfotograaf in Rotterdam
newborn newbornsessie fotostudio rotterdam
Photography with Love Sabrina Serraarens Newbornshoot Rotterdam
Beste newbornfotograaf rotterdam
hoe gaat een newborn fotoshoot bij de beste newbornfotograaf in Rotterdam
Beste newbornfotograaf gezinssessie rotterdam
hoe gaat een newborn fotoshoot in Rotterdam

Heb je ook interesse in een newborn fotosessie in fotostudio nabij Rotterdam? Reserveer deze bij voorkeur al tijdens je zwangerschap om teleurstelling te voorkomen.

Wil jij meer informatie over een newbornsessie, zwangerschapsshoot of gezinssessie lees dan meer. Ook is het natuurlijk mogelijk om te bellen 085 201 1985 of mailen Om teleurstellingen te voorkomen adviseer ik om je plekje tijdig te reserveren.

Heb jij nog vragen? Vul hier contactformulier in. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie. Wil je meer foto’s zien klik dan  hiervoor meer foto’s.

Heb je al een kleintje? Kijk dan ook eens op www.cakesmashen.com voor een magische 1ste verjaardag.

De zwangerschapsfotograaf, newbornfotograaf, babyfotograaf, cakesmashfotograaf en gezinsfotograaf van regio Rotterdam, Brielle, Rockanje, Capelle aan den IJssel, Berkel en Rodenrijs, Hendrik Ido Ambacht en omstreken.

Liefs, Sabrina