babysessie fotograaf rotterdam
Ervaren Newborn Fotograaf
19/04/2021
Thema Cake Smash Fotoshoot
Thema Cake Smash Fotoshoot
28/05/2021
Sabrina serrraarens foto's maken
 

Foto's maken

 
 
Al sinds ik mij kan herinneren hou ik van foto’s. De keren dat ik mijn babyalbum heb bekeken zijn ontelbaar. Een van mijn dierbaarste foto’s is een foto van mij als net geborene en mijn vader en moeder, piepjong nog, maar stralend van trots en geluk.

Helaas was dit geluk van relatief korte duur. Mijn jeugd was alles behalve onbezorgd te noemen en het fotootje uit mijn babyalbum werd het bewijs dat er ooit een moment was geweest dat mijn ouders samen wel gelukkig waren geweest. Dat ik uit liefde was verwekt en geboren!🤍
Ik heb weinig warme herinneringen aan mijn jeugd, maar heb wel altijd geprobeerd de mooie momenten vast te leggen. Alsof er zo een bewijs werd vastgelegd dat geluk bestond. De foto's van die momenten zijn mij enorm waardevol.

Die foto's, tijdloos, authentiek en liefdevol die wil ik iedereen geven!
 
 

Vastleggen van geluk

Mijn behoefte tot het koesteren van mooie herinneringen, maar ook mijn behoefte naar, tja hoe zeg je dat bewijs dat je bestaan hebt, heeft mij ertoe aan gezet om foto's te maken. Orginele trouwfoto's van mijn overgroot opa & oma, die 100 jaar later nog bekeken worden, maar ook foto's van het 12.5 jarig huwelijk van mij opa en oma, mijn moeder als klein meisje samen met haar broertjes en zusjes. Een blik in het leven van toen, ik ben benieuwd wat de toenmalige fotografen ervan zouden vinden als ze weten dat deze foto nu nog steeds bekeken worden.
 
 

Mijn oma had daar al goed over na gedacht, want ze had ervoor gezorgd dat alle 5 kinderen een eigen fotoboek hadden. Van die zwart wit foto's, vaak gemaakt door een fotograaf. En het was altijd groot feest waneer ik daar in mocht bladeren. Vragen mocht stellen over het wie en waarom. Hele verhalen kon ik daar dan bij bedenken. En nu ze al een paar jaar overleden is koester ik de foto's van mijn grootouders alleen maar des te meer.
 
 

Fotoshoot

Als fotograaf bekijk je dingen anders denk ik, het vastleggen van net dat ene momentje, die liefdevol blik of die stralende glimlach. Jaren legde ik alle momentjes vast, vanaf de eerste lachjes tot nu. De liefde tussen ouders en hun kindje en nog zoveel meer.

Het was een lang gekoesterde wens om foto's te hebben van mijzelf met mijn hond. Het bolletje wol dat 12.5 jaar geleden op mijn schoot lag is nu een bejaarde oude sok, die inmiddels slecht ter been is. Honderden foto's zijn er van hem gemaakt, vanaf puppie tot aan nu. Alle gezinsleden hebben mooie tastbare herinneringen behalve ik.

Ik kan mij nog goed het verhaal herinneren van een dochter die heel graag foto's wilde met haar dochter en moeder. De moeder was al redelijk bejaard, en telkens vertelde ze hoe graag ze deze foto's wilde laten maken, maar telkens waren er andere dingen belangrijker. Een afspraak, een vakantie, een lunch, weekendje weg totdat haar moeder plotseling een hersenbloeding kreeg en overleed. Geheel onverwachts. Spijt overheerste meteen, spijt dat de lang gewenste foto's NOOIT meer gemaakt zouden kunnen worden. Natuurlijk blijven herinneringen bestaan in je geheugen, in je hart, maar hoe fijn zou het geweest zijn wanneer er ook een tastbare herinnering geweest was. Een herinnering die gedeeld kan worden met toekomstige kleinkinderen bijvoorbeeld. Herinneringen zoals ik nu de trouwfoto's van mij overgrootouders kan bekijken en me daardoor toch ook een stukje deel voel uitmaken van hun legacy. Foto's dus! Ik belde eencollega fotograaf en plande een shoot. Voordat het te laat is. Voordat het nooit meer mogelijk is. Vorige week kwam ze.
 
 

Herinneringen vastleggen

Anita is een schat, direct zoekt ze contact met je dier, doet ze gek en is ze zelf ook bijna een dier. Languit liggend in het gras. Nadat we een aantal foto's hadden gemaakt in het gras vertelde ik haar over mijn idee om een avondjurk aan te trekken. Ze was direct enthousiast en stond bijna stuiterend naast me. Ik mocht een locatie waarbij we niet ver zouden hoeven lopen, want dat is iets dat zeker die dag bijna niet ging. We kozen voor het Mildenbergbos, het bos dat Max op zijn duimpje kent, waar hij vanaf 7 weken had rondgestruind en in de sloot was gesprongen. Bijna deed hij dat weer, maar gelukkig kon ik hem ervan weerhouden. En Anita deed waar zij het allerbeste in is. Het vastleggen van de liefde tussen hond en baasje. De emotie, de kwetsbaarheid, die momenten en het gevoel dat je nooit meer wilt vergeten. Trots wilt delen en een mooi plekje wilt geven.

De dag na de fotoshoot ging Anita op vakantie, maar ze zorgde ervoor dat ik in ieder geval 2 foto's kreeg om vandaag met jullie te kunnen delen. Ik ben haar nu al intens dankbaar dat zij deze momenten voor mij heeft kunnen vereeuwigen.

Dus de tip die ik je wil geven is, wacht niet! Zorg ervoor dat je belangrijke momenten laat vastleggen. Zeker ook als moeder sta je zelf vaak nauwelijks op de foto. Zorg ervoor dat je mooie herinneringen achterlaat. Ze zijn zo waardevol!
 
 

Heb jij na het lezen van deze blog vragen, ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Of denk je; deze prachtige tijdloze foto's wil ik ook van mijn pasgeboren kindje!
Meer informatie over een newbornsessie, zwangerschapsshoot of gezinssessie? Het is altijd mogelijk om te bellen 085 201 1985 of mailen en zelfs om een afspraak in te plannen zodat je inspiratie op kunt doen.
Om teleurstellingen te voorkomen adviseer ik om je plekje voor een newbornsessie al tijdens je zwangerschap te reserveren.

Heb jij nog vragen? Vul het contactformulier in. Wil je meer foto’s zien klik dan hier.

Heb je al een kleintje? Kijk dan ook eens op www.cakesmashen.com voor een magische 1ste verjaardag.