Cake Smash Fotoshoot

Wanneer plan je een Newborn Fotoshoot
24/03/2021
CAKE SMASH FOTOSHOOT TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE EERSTE VERJAARDAG
Cake Smash Fotoshoot Tips voor een onvergetelijke eerste verjaardag
04/04/2021
Cakesmash Fotoshoot
 

Cake Smash Fotoshoot tips voor een onvergetelijke eerste verjaardag.

 
 
Een Cake Smash Fotoshoot is zonder enige twijfel de allerleukste herinnering aan de allereerste verjaardag van je kleintje. Een Cakesmash Shoot komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar is sinds enkele jaren ook in mijn studio een groot succes. Bij een cake smash fotoshoot maken we spontane foto's van je baby met een prachtige taart in een thema dat we tevoren samen besproken hebben. Vervolgens mag jullie kleintje de taart stuk maken en lekker met zijn/haar handjes of mond opeten.

Het eerste jaar van je kleintje gaat razendsnel. Loop je nog over van trots omdat je kleintje zelfstandig kan zitten, ben je stiekem al aan het nadenken over de eerste verjaardag, Een mooi cadeau, feestelijke outfit, een prachtige taart MAAR natuurlijk ook de cakesmash (want die boek je bij voorkeur 6 weken van tevoren) Het is de leukste manier om in de aanloop naar die eerste verjaardag mooie en onvergetelijke foto's te laten maken die je ook nog eens kunt gebruiken voor geweldig leuke uitnodigingen van het feestje en als herinnering aan dit moment uit jullie leven.

 
 

Vóór de Cake Smash shoot

We starten we cake smash shoot altijd in een neutraal decor. Dit kan een effen kleur zijn die we tevoren hebben besproken of een foto in het seizoensdecor (indien op dat moment aanwezig) We bespreken de kleur vooraf omdat je misschien een mooi kunstwerk wilt ophangen in de woonkamer of kinderkamer en dan is het mooi als de kleuren van de foto's mooi passen bij je interieur.

Voor Sofia kozen we voor een cremedecor dat prachtig stond bij haar gekozen outfit. Sofia, vanaf het moment dat zij met haar papa & mama de studio binnenkwam waren haar pretoogjes op me gericht. Helemaal enthousiast zocht ze steeds mijn aandacht. En die aandacht probeer ik voorafgaand aan de shoot altijd te beperken omdat ik wil dat het kleintje mij heel interessant vind zodra ik er tegenover zit met mijn camera.

Sofia dus, een en al vrolijkheid! De gehele sessie lang! Ik kan mij niet herinneren dat ik een kindje in de studio heb ontvangen voor een cakesmash shoot die werkelijk waar de gehele shoot heeft gelachen. Wat een feest!
 
 

Smashen

Nadat de neutrale foto's gemaakt waren was het tijd voor het Smashen! Sofia kreeg een nieuw outfit aan en stond letterlijk te trappelen om te starten. De taart was reuze interessant! Aanvankelijk keek Sofia de kat uit de boom en keer steeds naar mama met 'oh oh' alsof ze wilde zeggen, dit kan toch helemaal niet. MAAR uiteindelijk ging ze helemaal los en smashte en plette de taart met haar volle gewicht. En in de tussentijd probeerde ze mij te betoveren met een allermooiste glimlachjes die je maar kunt voorstellen.

Mensen die mij al langer kennen weten dat ik mijn werk niet als werk beschouw en hier ontzettend veel plezier aan beleef, maar als het je zo gemakkelijk gemaakt wordt is het groot feest!
 
 

Splashen

Na het smashen van de taart is het tijd voor het badje. Als de Cake Smash geslaagd is (en dat was deze smash) zit je kleintje waarschijnlijk onder gesmeerd met taart! Hij/Zij mag lekker in bad en ook van dit moment zullen de leukste foto's gemaakt worden. Spetteren, klappen, ondeugend zijn! En ook hier haalde Sofia al haar charmes uit de kast.

Ik had de vrije hand gekregen om het decor samen te stellen, de mama van Sofia vertrouwde mij blindelings en koos voor roze en mijn stijl. Zo gaaf wanneer je dat vertrouwen krijgt! Ik koos voor een van mijn favorieten "Spring Birch" Een handgeschilderde backdrop waarvan er wereldwijd slechts 25 zijn gemaakt. Hij was enorm duur en exclusief, maar het was liefde op het eerste gezicht dus kocht ik hem. Geweldig toch om tevoren te weten dat je een uniek decor hebt wat eigenlijk verder niemand in Nederland heeft. Ik hou ervan. En ik had geen passender decor voor Sofia kunnen bedenken. Alsof ze ervoor gemaakt was.

Wat een enorm leuke cake smash fotoshoot was dit! Ik weet zeker dat het een onmogelijke taak is voor haar papa en mama om een selectie te maken voor het fotoalbum. Wat denk jij?
 
 
 
 
 
 
DOWNLOAD DE CAKESMASHGIDS

Wil jij meer informatie over een newbornsessie, over een workshop newborn fotografie, zwangerschapsshoot of gezinssessie? Ook is het natuurlijk mogelijk om te bellen 085 201 1985 of mailen
Om teleurstellingen te voorkomen adviseer ik om je plekje voor een newbornsessie al tijdens je zwangerschap te reserveren.

Heb jij nog vragen? Vul het contactformulier in. Wil je meer foto’s zien klik dan hier.

Heb je al een kleintje? Kijk dan ook eens op www.cakesmashen.com voor een magische 1ste verjaardag.