fbpx

5 tips voor een succesvolle Newbornshoot

Familiefotoshoot nabij Rotterdam
Familiefotoshoot nabij Rotterdam
06/10/2020
newbornsessie Den Haag
Newbornsessie uit Zoetermeer
28/10/2020
tips voor een succesvolle newbornshoot
 

5 tips voor een succesvolle Newbornshoot

 
 
Er is iets magisch aan een kleine pasgeboren baby. Die piepkleine vingertjes en teentjes, zo kwetsbaar en hoe ze voelen ... het gaat allemaal zo snel. Deze kostbare momenten vastleggen is zo belangrijk!

Ik ben zo vereerd dat ik al vijf jaar newborns vastleg. De veiligheid en het comfort van jullie pasgeboren baby is mijn eerste prioriteit.

Mijn unieke, vintage stijl legt je baby vast op een dromerige manier zoals je hem of haar zult herinneren. Ik fotografeer pasgeborenen bij voorkeur tussen 8-15 dagen jong, maar informeer gerust als je baby al wat ouder is.

 
 

Tip 1 | Ontspan……


Écht waar! Dit is de allerbelangrijkste tip, relax. Het kan soms best wel stressvol zijn met een pasgeboren baby. Zeker als je ook nog eens voor de eerste keer de deur uit moet. Heb je alles bij? Hebben we alle instructies opgevolgd? Zijn we het speentje vergeten? Oh nee, een volle luier net voordat jullie in de auto willen stappen…. Ik snap het, écht!

Maar ik ga jullie ontzorgen zodra jullie op de bank van mijn studio zitten. Relax, ontspan en laat mij het werk doen. Kijk mee en geniet van de kleinste details van jullie kindje en hoe mooi we deze vastleggen.

Baby’s zijn enorm gevoelig voor stress, dus ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie heerlijk ontspannen kunnen genieten van de Newbornshoot. Het is geen enkel probleem als jullie kindje wakker is of even huilt, of wat voeding teruggeeft over de achtergrond. Dat hoort erbij en dat verwachten we. We dealen ermee, lachen erom en gaan weer verder.
 
 

Tip 2 | Borstvoeding


Als je borstvoeding geeft kan het zijn dat je misschien zelf al ontdekt hebt dat bepaalde voedingswaren die je zelf eet effect kan hebben op jullie kindje. Let op, dit kán, maar hoeft niet. Winderheid en krampjes kunnen ervoor zorgen dat jullie kindje wat onrustig is tijdens de newbornsessie. Het kan helpen om de volgende voedingswaren te vermijden:

* Fruit zoals druiven, sinaasappels, mandarijnen, aardbeien of pruimen.

* Groenten zoals kool, broccoli, prei, spruitjes, spinazie, koolraap, rabarber, paprika, tomaten, uien en knoflook.

* Scherpe kruiden en specerijen zoals chilipoeder, kerrie en pepers.

* Koolzuurhoudende dranken.

* Chocolade en veel koffie. 
 

Tip 3 | Kledingadvies voor een newbornshootWe maken áltijd foto’s met de ouders en hun baby. Is er ook een grote broer of zus bij? Dan proberen we die ook samen met de pasgeborene op de foto te zetten. We werken vaak met een lichte achtergrond voor de ouderfoto’s en gezinsfoto’s. Probeer kleding te dragen zonder prints / logo's / tekst of felle opdruk erop in kleuren die elkaar complementeren. Heb je advies nodig, twijfel je, laat het me gerust weten, wellicht kan ik helpen. Ook is het mogelijk om een van de jurken uit de studiocollectie te dragen.

Zijn er broers of zussen bij? Dan geldt eigenlijk hetzelfde advies. Voor grote broers geld vaak “less is more”… Die fotograferen we meestal in hun broekje met een blote buik. Heerlijk tijdloos en puur. Voor meisjes is er ruim keus uit de studiocollectie.
 
 

Tip 4 | De twee P’sHad ik al gezegd “relax”? De twee P’s staan voor “Poep & Plas”. Wees voorbereid, want dit gaat gebeuren. En we verwachten ook dat het gaat gebeuren. Zodra de luier van jullie kindje uitgaat zal er eerder of later een plasje op poepje ontladen worden. Dit kan op mij zijn, dit kan op één van jullie zijn, op een backdrop of op de beanbag… Of zelfs een spuitpoep die meerdere doelen kan raken… Alles is mogelijk! Geen probleem, voel je vooral niet bezwaard. Alles gaat de wasmachine in en het is alsof er niets gebeurd is.

Maar ontspan en maak je er geen zorgen over. Als het gebeurt dan ruimen we het op, pakken weer schone spullen, lachen erom en gaan weer verder. Tijdens de Newbornsessie zal je de stapel was ook steeds groter zien worden naarmate de tijd verstrijkt.
 
 

Tip 5 | Relax!!!!


Ik ga het nog een keer zeggen, geniet en ontspan! Ouders kunnen soms wat gestrest zijn omdat een Newbornshoot vaak een nieuwe ervaring is en ze graag controle willen hebben zodat alles goed gaat. Controle over de shoot hebben we simpelweg nooit 100% en dat willen we ook niet. We volgen juist jullie kindje en zijn of haar behoeftes. We hebben geduld, we zijn voorbereid, we passen ons aan en we hebben nog meer geduld. Maar 100% controle willen we niet omdat jullie baby leidend is en bepaald. En zo zou het ook altijd moeten zijn.

Onthoud goed dat alle tips die je krijgt altijd maar tips zijn. Het belangrijkste is dat jullie bij jezelf blijven, doen waar jullie je goed bij voelen. Als ouders weten jullie het beste wat jullie kindje nodig heeft. En we zullen ook nooit een poses uitvoeren die jullie niet prettig vinden. Maar mijn allerbelangrijkste advies zal altijd hetzelfde blijven: ontspan en geniet van dit bijzondere moment in jullie leven.
 
 
Dit waren mijn 5 tips voor een succesvolle newbornshoot. Hopelijk mag ik je in de toekomst verwelkomen.
Wil jij meer informatie over een newbornsessie, zwangerschapsshoot of gezinssessie? Ook is het natuurlijk mogelijk om te bellen 085 201 1985 of mailen
Om teleurstellingen te voorkomen adviseer ik om je plekje voor een newbornsessie al tijdens je zwangerschap te reserveren.

Heb jij nog vragen? Vul het contactformulier in. Wil je meer foto’s zien klik dan hier.

Heb je al een kleintje? Kijk dan ook eens op www.cakesmashen.com voor een magische 1ste verjaardag.